Mathew_Jonson--Ghosts_In_The_AI

23.12.09


Αυτό το ποστ το σκέφτομαι τουλάχιστον δύο εβδομάδες τώρα, σχετικά με το τι πρέπει να γράψω. Tο ομώνυμο κομμάτι έχει καταφέρει να στοιχειώσει τις βόλτες μου, το ακούω συνέχεια στο ριπίτ. Τι έκανε ο Jonson στο τέλος αυτής της δεκατίας λοιπόν; Θα προσπαθήσω να περιγράψω με λίγα λόγια τι αντιπροσωπεύει για μένα το "Ghosts In The AI". Με το που ξεκινάνε τα breaks ξεκινάς και κατεβαίνεις τα σκαλιά σιγά σιγά, ώσπου φτάνεις στο υπόγειο, όπου όλα εκεί είναι εντελώς σκοτεινά και γίνεται ένα πάρτυ με καλεσμένους μόνο κακούς, εκεί είναι ο Δράκουλας, ο Freddy Krueger, o Jason, ο Darth Vader, όλα τα τέρατα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, ο Frankenstein, τα Alien, ο Predator, o Mr Hyde και ο Διάβολος με τα παιδιά του, και δεν ξέρω και γω ποιοί άλλοι. Ακούνε αυτήν την απόκοσμη μουσική αυτές τις τρομακτικές μελωδίες που επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά και όλοι μαζι κάνουν αυτά τα κλάπς που ακούγονται μέσα στο κομμάτι και μοιάζουν σαν αληθινά, κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο σπούκι. Στα μισά περίπου του κομματιού ξεπροβάλουν κάτι παραμορφωμένες λούπες από κιθάρες αν δεν κάνω λάθος και είναι σαν κάποια από τα τέρατα βγάζουν άναρθρες κραυγές, το αποτέλεσμα είναι τόσο ασύλληπτα απόκοσμο αλλά και τόσο παράξενα όμορφο ταυτόχρονα που απλά μου δημιουργεί ένα κόμπο στο στομάχι. Είναι σκοτεινό όσο κανενας άλλος δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί, είναι ακριβώς η αίσθηση που σου αφήνει η καλύτερη ταινία τρόμου που έχεις δει και το κάνει μόνο μέσα σε 8 λεπτά. Από την άλλη το Alchemist είναι ένα κομμάτι που είχε κάνει με toυς Cobllestone Jazz live για μία βουβή ταινία που τη λένε Faust και το άλλο είναι μια παλιά παραγωγή δικιά του. Ο Jonson κατάφερε να δείξει για ακόμη μία φορά πως ο προσανατολισμός του είναι να κάνει μουσική που έχει οντότητα και ουσία, είναι κάτι σαν ζωντανοί οργανισμοί που ζουν και αναπνέουν. Είναι ο καλύτερος Horror Techno/Minimal producer σε όλο τον κόσμο πίριοντ(όχι αυτή που έχουν οι γυναίκες το άλλο...)._



Label: Wagon Repair
Catalog#: WAG 058
Country: Canada
Released: 01 Dec 2009
Genre: Electronic
Style: Techno, Tech House, Ambient



tracklist:

1. Ghosts In The AI
2. Technology
3. The Alchemist
4. Technology(edit)

PREVIEW

_Null_




χου-χού χα-χά ! ! !

Extrawelt - Synch_Festival _&_Douchebags

22.12.09




Πήγα το Σάββατο που μας πέρασε στους Extrawelt και άκουσα αυτό και αυτό και αυτό, σε ένα από τα βίντεο ακούγεται θεός Θεσσαλονικιός που λέει:¨Ρε Μαλλλλλάκα φέρε μου μία μπύρα!". Οι Extrawelt μου άρεσαν πολύ όπως έπαιξαν, άκουσα κομμάτια που ονειρευόμουνα να τα ακούσω λάιβ και συν ότι έπαιξαν 30 λεπτά παραπάνω κάνει το όλο σκηνικό ακόμη πιό γαμάτο, αλλά παρόλα αυτά δεν μπορώ να παραβλέψω πράγματα που με ξενέρωσαν. Πρώτον μαλάκες Έλληνες επιχειρηματίες που το μόνο που τους νοιάζει είναι τα ΛΕΦΤΑ και τίποτα άλλο και...δεύτερον ηλίθιος κόσμος που δεν ξέρει γιατί πάει σε αυτά τα λάιβ, δηλαδή τι? απλά βλέπει φως και μπαίνει? τι στο πούτσο ??? Με τούτα και με κείνα θυμήθηκα το Synch και όλους του ηλίθιους και ηλίθιες και καλά "ψαγμένες" "indie" "ατομάρες" που στην ουσία είναι απλά ζώα. Το μόνο που τους ένοιαζε αυτούς τους υπα-ανθρώπους ήταν να καταναλώσουν άφθονη μπύρα και να κουβαλάνε το κουφάρι τους, αυτό τίποτα άλλο. Α ναι και να πουν την επόμενη μέρα στους κολλητούς τους οτι πήγαν εκεί και κάνανε αυτό και το άλλο και είναι τόσο ΓΑΜΑΤΟΙ και να δειχτούν και μετά θα το παίξουν λιγάκι αντισυμβατικοί στους γονείς τους αφού πάρουν το χαρτζιλίκι και άλλα πολλά τέτοια χάιπερ-κουλ πράγματα, χωρίς πάντα βέβαια να ξέρουν τι ακούσανε και γιατί..? Ναι πρέπει να υπάρχει λόγος για να πας κάπου τόσο συγκεκριμένα, αλλιώς τράβα στην πλατεία πίνε τα άντερα σου και κάνε οτι σου καπνίσει εκεί. Άποψη μου είναι πως όταν πας να δεις κάποιο καλλιτέχνη πας γιατί απλά τον γουστάρεις και ξέρεις στο περίπου την μουσική που παίζει, έχεις φάει λίγο χρόνο από την ζωή σου να ψάξεις τη δουλειά του και στο κάτω κάτω ρε πούστη μου είναι γαμιόλα τέχνη (ακόμη...) η μουσική δεν είναι αυτά τα κομέρσιαλ ζωντόβολα που κατα βάθος γουστάρεις(το ξέρω οτι τους γουστάρεις...), δείξε λιγο σεβασμό μαλάκα "εναλακτικέ" "γαμάτε" τύπε και άσε με να ευχαριστηθώ λίγο κάτι που στην τελική έσκασα λεφτά για να το ακούσω. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πολλά ΖΩΑ μεθυσμένα που ούτε καν ακούνε τι παίζει γύρω τους που πετάνε τα μπουκάλια τους δεξιά και αριστερά, φωνάζουν χωρίς λόγο και κλωτσάνε ό,τι βρούνε μπροστά τους, κατά τα άλλα αυτοί λένε πως έτσι διασκεδάζουν. Ίσως και να είναι έτσι για αυτούς η διασκέδαση, δεν ξέρω, τώρα θυμήθηκα εκείνα τα ζώα που πετούσαν μπουκάλια στον Mathew Jonson επειδή του είχανε κλείσει τον ήχο και αυτός παρακαλούσε για ένα ακόμη κομμάτι, τον Fennesz ο οποίος στράβωσε με όλα τα γίδια που περνούσαν από μπροστά του συνέχεια και λεγανε: "α τέτοια μουσική παίζει αυτός...??? πάμε να φύγουμε..." Να μην έμπαινες καν μέσα μαλάκα, σάπιε ούτε ο Peter Griffin όταν παθαίνει εμμονή με κάτι δεν είσαι τόσο σπασαρχίδας(άστοχο τελείως....τουλάχιστον αυτός είναι συμπαθητικός εσύ είσαι απλά για τον πούτσο). Αυτά είχα να πω, σκατά σε όλους τους γουαναμπί μαλάκες, τέλος.

Ricardo_Tobar--Mi_Pieza_Esta_Llena_De_Cosas



Τώρα το θυμήθηκα αυτό.....



Label: Traum Schallplatten
Catalog#: TRAUM V118
Country: Germany
Released: 07 Dec 2009
Genre: Electronic
Style: Techno, Tech House, Electronica


tracklist:

1. Mi Pieza Esta Llena De Cosas
2. Amanacer
3. Antihouse
4. We Met At The Party [digital only]
5. Mi Pieza Esta Llena De Cosas(Applescal remix) [digital only]
6. Arian [digital only]

PREVIEW

Micromattic--Under_Over_The_Clouds_EP

18.12.09


Ούτε και τον Micromattic δεν το ήξερα, φέτος τον έμαθα, είναι κάποιος Nikolay Seizov, απο που είναι? βαριέμαι να κοιτάξω για περισσότερες πληροφορίες εδώ και εδώ. Η μουσική του είναι αρκετά καλή όχι βέβαια κάτι το εντελώς καινούργιο, τα κομμάτια του έχουν τέκνο δομή με γκλιτσ και IDM στοιχεία, με όμορφες μελωδιούλες και μία κάπως αφηρημένη ποπ οπτική, επίσης έχει πάρα πολύ ωραία ψιλοκομμένα και παραμορφωμένα βόκαλς απο μία γκομενίτσα. Εξαιρετικά είναι και τα ρεμίξ από τους Luke Abbott, Opuswerk και Matho, έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά όλοι τους, συμβαδίζουν απόλυτα με το γενικότερο ύφος του EP, βάζοντας την δική του πινελιά
ο καθένας. Έχει βέβαια καιρό που κυκλοφόρησε, από τον Μάιο συγκεκριμένα, αλλά όπως είναι γνωστό η καθυστέρηση μου έκανε πάλι το θαύμα της.


Label: Absolutive Records
Catalog#: AR01
Country: France
Released: 18 May 2009
Genre: Electronic, Pop
Style: Techno, Glitch, IDM, Electro, Minimal


tracklist:

A1. Reconstellation
A2. Under Over The Clouds
B1. Under Over The Clouds (Luke Abbott Remix)
B2. Tweak Peaks
B3. Under Over The Clouds (Opuswerk Stuck In The Clouds Remix)
B4. Under Over The Clouds (Matho Sky's Tears Remix)


PREVIEW

Offthesky-On_Aerial_Archetype



Τον offthesky (Jason Corder) δεν τον ήξερα, μέχρι φέτος που κοιτούσα τον κατάλογο της Archipel και έπεσα σε αυτή του τη δουλειά. Δεν ξέρω ακόμη τι ακριβώς με τραβάει σε αυτό το άλμπουμ και το ακούω αρκετά συχνά, πιστεύω πάντως πως με ηρεμεί πολύ, με αδειάζει εντελώς από οποιαδήποτε σκέψη. Σε γενικές γραμμές είναι άμπιεντ με λίγο γκλιτσ και αρκετούς διάσπαρτους ήχους εδώ και εκεί, που το συνολικό τους αποτέλεσμα είναι αρκετά όμορφο και γενικότερα είναι ενδιαφέρον στο άκουσμα του, γιατί υπάρχουν πολλές ιδέες μέσα σε όλα τα κομμάτια, μουσικά πάντα μιλώντας. Επίσης τώρα που το σκέφτομαι δεν πρέπει να έχω κοιμηθεί ακόμη, ακούγοντας αυτόν το δίσκο, θα το κάνω σύντομα, πιστεύω πως ενδείκνυται.


Label: Archipel
Catalog#: ARCH066
Country: Canada
Released: 26 Oct 2009
Genre: Electronic
Style: Abstract, Ambient

tracklist:

1. Arc Automatic
2. Streamlined For Slipstreams
3. Finally Floating
4. Feathering
5. Still Moving Star
6. On Aerial Archetype (Ten And Tracer Remix)

PREVIEW

I've_got_issues

15.12.09




Πρέπει να σταματήσω σύντομα αυτή τη συνήθεια με το ατελείωτο και ανελέητο ριπίτ συγκεκριμένων κομματιών, τα αποτελέσματα είναι τραγικά. Χτες καθώς έφευγα από το σπίτι μου ενώ άκουγα ήδη το αγαπημένο κομμάτι της εβδομάδας στα ακουστικά του κινητού μου, μου φάνηκε τόσο φυσιολογικό πως "πρέπει να πάτήσω το πλέι για να ακούσω κανένα τραγούδι"(αυτή ήταν και η σκέψη μου ακριβώς...) δηλαδή καμία αίσθηση? μερικά τραγούδια απλά έχουν γίνει πραγματικά ΕΝΑ με μένα, δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό, αλλά οσμίζομαι οτι έχω αρχίσει να γίνομαι λιγαααάκι γουίρντο!

Reagenz--Playtime





Για την Workshop τα έχω ξαναπεί, την θεωρώ μία από τις καλύτερες εταιρίες με μικρό κατάλογο βέβαια αλλά πολύ καλές κυκλοφορίες. Τώρα οι Reagenz είναι οι David Moufang και Jonah Sharp, ο Moufang είναι ο γνωστός Move D. ίσως ένας από τους πίο ποιοτικούς καλλιτέχνες που βρίσκονται εκεί έξω, ότι έχει κυκλοφορήσει είναι πραγματικά τρομερό, χωρίς υπερβολές. Σαν ντούο αυτούς τους δύο δεν τους ήξερα, αλλά από ότι γράφει το ντισκόγκς την πρώτη φορά που βρεθήκανε ήταν σε ένα λάιβ των Autechre πριν από 14 χρόνια όπου μετά από λίγο κάνανε και το πρώτο τους άλμπουμ, πέρυσι το 2008 βρεθήκανε πάλι αφού είχανε χωριστεί για 13 χρόνια σε ένα λάιβ των Autechre πάλι στο Τόκιο και αποφασίσανε να κάνουν ακόμη μία δουλειά. Το αποτέλεσμα αυτής της επανασύνδεσης είναι το απίστευτο "Playtime", μάλλον ο πιό ενδιαφέρον δίσκος που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια. Είναι γεμάτος καινούργιες ιδέες από άμπιεντ ρυθμούς πασπαλισμένους με "διαστημικά ραδιοσήματα", μέχρι ντιπ χάουζ με κιθάρες και διάσπαρτες φωνούλες, εκπέμπει μια μοναδική γοητεία η δουλειά αυτή, είναι ουσιαστικά όμορφη. Αυτοί οι δύο έχουν την τάση από ότι δείξανε να συναντιούνται περιοδικά, όποτε μάλλον θα ακούσω κάτι δικό τους μετά από 13 χρόνια.


Label: Workshop
Catalog#: WORKSHOP 09.3
Country: Germany
Released: Nov 2009
Genre: Electronic
Style: Deep House, Ambient

tracklist:

1. Dinner With Q
2. DJ Friendly
3. Shibuya Day
4. Keep Building Featuring Fred P
5. Confidence
6. Freerotation
7. Du Bist Hier!

PREVIEW

atlon_inc._-_warsaw

12.12.09


Αρκετοί θα θυμούνται το "A Cheerful Temper" του Robert Babicz, που κυκλοφόρησε το 2007 από την Systematic, μία από τις καλύτερες και πιό ολοκληρωμένες δουλειές εκείνης της περιόδου, θυμάμαι είχε φάει πολύ ριπίτ τότε. Το κομμάτι που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση ήταν το Warsaw σκληρό, αδυσώπητο, με τραχύ ήχο, απόκοσμο μία ατελείωτη νταρκίλα και μέσα σε όλα αυτά να ξεπροβάλει ίσως η μελώδια του αιώνα για μένα. Όσο ήμουν στο Βόλο ήταν το κομμάτι που έφαγε το περισσότερο ριπίτ από όλα, λοιπόν ο Atlon Inc για όποιον δεν κατάλαβε ακόμη ή δεν ξέρει είναι ο Babicz και αυτό το άλμπουμ κυκλοφόρησε μέσω του νετ από τον ίδιο και η αρχή έγινε μέσα από ένα τέκνο φόρουμ κάπου το 2005 δεν ξέρω και σίγουρα, στην ουσία επίσημη κυκλοφορία δεν υπάρχει ούτε στο ντισκόγκς ούτε πουθενά αλλού. Είναι ένα εξκλούσιβ άλμπουμ, που απλά δείχνει τις δυνατότητες του Robert στο να μεταμορφώνει το καλό αρχικό υλικό σε 9 παράξενα αλλά αρκετά ενδιαφέροντα κομμάτια. Ειλικρινά αυτή η μελωδία που έρχεται κάπου στα μισά του ορίτζιναλ κομματιού είναι ένα ψέμμα, είναι σαν να μην υπάρχει, έχει φτιαχτεί απλά για να "scare the crap out of me", είναι το απόλυτο αιθέριο άκουσμα μέσα σε αυτή την συρροή θορύβου και ρυθμικού γδαρσίματος. "Babicz is the man" με λίγα λόγια, από τα πιό αγαπημένα μου κομμάτια και χαίρομαι που έβγαλε αυτά τα ρε-έντιτς ώστε το ενδιαφέρον μου να μένει σχεδόν αμείωτο μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ατελείωτου ριπίτ.


Label: White
Catalog#: Unknown
Country: Germany
Released: Unknown
Genre: Electronic
Style: Techno

tracklist:

1. warsaw part 1
2. warsaw part 2
3. warsaw part 3
4. warsaw part 4
5. warsaw part 5
6. warsaw part 6
7. warsaw part 7
8. warsaw part 8
9. warsaw part 9

PREVIEW

Vince_Watson_-_A_Very_Different_World

11.12.09


Ίσως αυτό το κομμάτι να είναι o απόλυτος αντιπρόσωπος της τέκνο μουσικής στα 00's και ήρθε ακριβώς στο τέλος της δεκαετίας. Τα δύο αυτά τραγούδια έχουν που παίζονται εδώ και κανά δίμηνο από πολλούς ντι-τζέι έχοντας δημιουργήσει μια πραγματική φρενίτιδα σε πολύ κόσμο. Ο Vince Watson για μένα αποτελεί έναν από τους πιο σκληρά "εργαζόμενους" στην τέκνο σκηνή και από ασχημόπαπο μεταμορφώθηκε σε κύκνος, απλά με πολύ σκληρή προσπάθεια. Οι δουλειές του αρχικά ήταν κάπως ερασιτεχνικές, παράξενες όχι και τόσο καλές κατά γενική ομολογία αλλά από το 1996 μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά. Κυκλοφορίες στην Delsin στην Planet E του Carl Craig στην Mule Electronic αλλά και στην δική του εταιρία την Bio τον καθιέρωσαν ως έναν από τους πιό μεγάλους εκφραστές της μελωδικής πλευράς της τέκνο μουσικής. Φέτος επίσης κυκλοφόρησε και το "My Desire" στην Planet E ένα πραγματικά τρομερό EP, που έφτασε στις δισκοθήκες σχεδόν όλων των τρου τέκνο-χεντς. Η Bio είχε 3 χρόνια να κυκλοφορήσει δίσκο και αυτός ίσως να είναι και ο πιό ιδανικός τρόπος να ξαναξεκινήσει τη λειτουργία της. Πως γίνεται όμως ένα κομμάτι σχεδόν 13 λεπτών να σε κάνει να νιώσεις άβολα με την ομορφιά του? Γιατί απλά είναι αψεγάδιαστο, όλα είναι τέλεια, μελωδίες και μπέις-λαινς είναι απλά απίστευτες, είναι σαν να προσπαθείς να περάσεις μέσα από μουσικές κουρτίνες και η μία βρίσκεται πίσω από την άλλη και είναι τόσες πολλές και σου αγγιζουν το πρόσωπο καθώς τις φυσάει ο αέρας και δεν ξέρω είναι κάπως μαγικο το όλο πράγμα που σου προκαλεί, είναι κάπου κοντά στο απόλυτο κομμάτι. Ο Funk D'Void έκανε και αυτός απίστευτη δουλειά, ίσως είναι από τα καλύτερα ρεμίξ που έχει φτιάξει ποτέ, γι'αυτό και έκανε δύο βέρσιονς του ορίτζιναλ γιατί το κομμάτι έχει τρομερό βάθος πάρα μα πάρα πολύ υλικό. 'Ισως να είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου κομμάτια, δεν ξέρω κιόλας δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος...


Label: Bio
Catalog#: BIO 020
Country: UK
Released: 27 Nov 2009
Genre: Electronic
Style: Techno


tracklist:

1. A Very Different World
2. Otherworldly
3. A Very Different World (Funk D'Void Epic Remix)
4. A Very Different World (Funk D'Void Remix 2)
5. A Very Different World (Funk D'Void Radio Edit)

PREVIEW

WOW!




Μου πήρανε χότ γουίλς από αυτά που αλλάζουν χρώμα και γαμάνε, παίζω αρκετά συχνά μαζί τους, δεν μπορώ να το πιστέψω οτι γίνεται αυτό το πράγμα...είναι τόσο τέλειο.

Στο σπίτι μυρίζει κουλούρια σχεδόν συνέχεια ;)

Riley_Reinhold-Hawk



Πριν από δύο εβδομάδες περίπου είχα πάει εκδρομή με τους δικούς μου όσο λέιμ και καραφλώρικο μπορεί να ακούγεται ήταν αρκέτα ωραίο μου άρεσε πολύ μπορώ να πώ, θέλω να ξαναπάω(ελπίζω σύντομα...). Πήγαμε προς Τρίκαλα μεριά Νεραιδοχώρι και Περτούλι, έφαγα σαν το ζώο άλλα ζώα μεγαλύτερα από μένα που ήταν πεντανόστιμα και έκανα βόλτες στα λειβάδια εκεί είχε άλογα και αγελάδες και ήταν ωραία, έτρεχα σαν την Λόρα στο "Μικρό σπίτι στο Λειβάδι" ανα τακτά χρονικά διαστήματα σταματούσα βέβαια γιατί κουραζόμουνα, τα ζωντανά με κοιτούσανε κάπως παράξενα από ότι θυμάμαι, και δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί, είχα πολύ καιρό να δω τόση άπλα, όσο λέιμ ακουγεται και αυτό το σκηνικο το έκανα και ήταν γαμώ! Ποιά η σχέση όμως όλων αυτών που είπα με τον Riley Reinhold? Έναν τύπο που έχει τρείς τρομερές εταιρίες την Traum Schallplatten την Trapez και την My Best Friend, αλήθεια πόσες γαμάτες μουσικάρες έχει ακούσει αυτός ο τύπος πριν από όλους??? Τέλος πάντων πάλι πίσω στην εκδρομή για να τελειώσω επιτέλους αυτό που έλεγα, όταν γυρνούσαμε ήταν τελείως σκοτάδια απλά τα φώτα του δικου μας αυτοκινήτου φωτίζανε το δρόμο, πυκνά δέντρα και μετα γεφυρούλες ήταν και αυτές πολύ ωραίες, γενικότερα ήταν ωραία διαδρομή, αλλά το πιό γαμάτο ήταν ότι άκουγα αυτό το EP στα ακουστικά μου και παράλληλα ακουγα και τους δικούς μου να συζητάνε και την μηχανή του αυτοκινήτου λιγάκι στο μπάκράουντ, ήταν τόσο τρομερό, η μουσική έδενε τέλεια σε όλο το σκηνικό ήταν εντελώς υπνωτίκο το όλο πράμα, ήταν σαν κάποιος έβαλε για λίγο σάουντρακ στην ζωή μου. Τελικά έχει μεγάλη σημασία το κόνσεπτ που συνδέεις ένα τραγούδι και τι σου θυμίζει κάθε φορά που το ακούς.



Label: My best Friend
Catalog#: MBFLTD12069
Released: 27 Nov 2009
Genre: Electronic
Style: Tech House/Minimal


tracklist:

1. Hawk
2. Klaus (Patrice Baumel Remix)
3. Lights go Out

PREVIEW

XDB-Lost_Tape



Η Wave Music είναι μία ιστορική εταιρία που ξεκίνησε το 1995 από τον François K και μέχρι σήμερα σερβίρει ποιοτική μουσική που κινείται στην πιό χάους πλευρά της τέκνο μουσικής. Αργότερα αυτό το χρόνο είχε κυκλοφορήσει και το καταπληκτικό άλμπουμ "Sea & Sky" του John Daly, τώρα όμως έχουμε κάτι πολύ πιό διαφορετικό μουσικά εδώ, τον XDB ο οποίος είναι ο Κώστας Αθανασιάδης, ένας τυπάς ο οποίος παίζει Ντιτρόιτ τέκνο με ένα πολύ οργανικό τελικό αποτέλεσμα. Το Lost Tape ήδη παίζεται από καλλιτέχνες με με πολύ διαφορετικά μουσικά γούστα μερικοί από αυτούς είναι οι Ben Klock, Gabriel Ananda, James Holden, Efdemin, Echospase, Joel Mull και Terry Francis. Σαν σύνολο με εντυπωσιάζει στο γεγονός οτι ποτέ κάτι τόσο ψυχρό (σαν είδος..) δεν μου φάνηκε τόσο ζεστό και τόσο προσιτό μαζί, είναι σαν κάποιος παίζει τη συγκεκριμένη μουσική λάιβ με όργανα. Από τα πολύ καλά EP, πιούρ ντιτρόιτ τέκνο.



Label: Wave Music
Catalog#: WM50211-1
Country: US
Released: Nov 2009
Genre: Electronic
Style: House, Techno, Dub Techno


tracklist:

A1. Gate
A2. Lost
B1. Sense
B2. My Secret Garden

PREVIEW

Pantha_Du_Prince_-_The Splendour

9.12.09


Pantha Du Prince's new full length called Black Noise will be out February 9th 2010 on Rough Trade and this is a KILLER TRACK that it was released yesterday

Moderat-The_Unofficial_Mixes_of_Moderat

8.12.09


Λιγάκι καθυστερημένο αυτό το ποστ, όπως και κάθε άλλο σε αυτό το μπλογκ, επιβεβαιώνοντας την φήμη του "ιδιοκτήτη" του σε αυτόν τον τομέα, τον τομέα της "καθυστέρησης" χρονικής και μη. Ένιγουει οι Μόντεραντ δεν θέλουν κανένα πρόλογο η δουλειά τους είναι γνωστή και τα ονόματα αυτών επίσης γνωστά. Οπότε κατευθείαν στο ψητό, Unofficial μίξις απο Headhunter, T++ και Shackleton και για να μην πολυλογώ θα άξιζε κάποιος να αγοράσει το βινύλιο μόνο και μόνο για το ρεμιξ του Shackleton. Αυτό το κομμάτι δεν είναι καν ντάπστεπ ουτε και τέκνο αλλά ουτε και νταπ τεκνο ίσως να είναι κάτι άλλο που δεν έχω βρει λέξεις ακόμη για να το περιγράψω, είναι ίσως μια κατάσταση που απλά βυθίζεσαι μέσα της ακριβώς σαν τις καθημερινές σκατό καταστάσεις που σε τρώνε αργά και βασανιστικά. Αυτό είναι το γενικότερο αποτέλεσμα από αυτό το EP, δουλεύει εντελώς υπόγεια και με υποσυνείδητο τρόπο σε κυριεύει, εντελώς ύπουλα και σιγά σιγά γίνεται ένα μαζί σου και χωρίς καν να το καταλάβεις έχεις χαλάσει σχεδόν όλη την μέρα σου(τόσο όμορφα..) να το ακούς στο ριπίτ.

Label: Fifty Weapons/Fifty Weapons
Catalog#: MODERATUNOFFICIALRMXPT#1/MODERATUNOFFICIALRMX#1
Country: Germany
Released: 06 Jul 2009
Genre: Electronic
Style: Dubstep, Techno, Dub Techno

tracklist:

A. Rusty Nails (Shackleton Rmx)
B1. A New Error (Headhunter's Answr Error Mix)
B2. Rusty Nails (T++ Rmx)

PREVIEW

Roof_Light-In_Your_Hands

26.11.09


Ο Roof Light είναι ένας ακόμη Βρετανός εν ονόματι Gareth Munday, ο οποίος κάνει την πρώτη του εμφάνιση φέτος πολύ δυναμικά. Το "In your hands" έχει κυκλοφορήσει εδώ και καιρό από την Styrax Records, ένα λέιμπελ με έδρα το Βερολίνο, και με κυκλοφορίες περισσότερο dub techno παρά dubstep από καλλίτέχνες όπως ο Quantec, Bvdub και John Beltran. Μελωδικότατος ο Roof Light με βόκαλς ψιλό χαοτικά, ωραία δουλειά, θα μπορούσες να μιξάρεις οποιοδήποτε από τα κομμάτια άνετα με ένα του Burial, αν και πολύ το βλέπουν αυτό σαν μειονέκτημα οτι η μουσική του δηλαδή μοιάζει πολύ, εγώ από την άλλη το θεωρώ πλεονέκτημα. Ο ήχος είναι πολύ γαμάτος, βέβαια για πιό ήρεμες καταστάσεις, με αρκετά χιπ χοπ έλεμεντς μέσα, είναι ιδανική μουσική για άφτεραουρς πάρτυ. Πιστεύω πως ο συγκεκριμένος τυπάς έχει πολύ υλικό να δώσει, αυτή η κυκλοφορία αποτελεί τρομερό δείγμα των δυνατοτήτων του.

tracklist:

A1. Around Here
A2. Heart Like An Airport Runaway
B1. In Your Hands
B2. Radiance

Label: Styrax Records
Catalog#: STRX 14
Country: Germany
Released: 17 Aug 2009
Genre: Electronic
Style: Dubstep, Dub Techno

PREVIEW

Hyetal-The_Last_Time_We_Spoke

23.11.09


Ακόμη ένα ριλίζ από την μέχρι τώρα αψεγάδιαστη, όσο αναφορά τις κυκλοφορίες της, formant recordings . Αυτή τη φορά διάλεξα τον Hyetal aka David Corney, έναν από τους πιό πρόμισινγκ καλλιτέχνες κατά την άποψή μου, το "the last time we spoke" είναι ίσως το πιο ντάνσαμπλ ντάπστεπ κομμάτι της χρονιάς μικρό σε διάρκεια, αλλά αν μπορούσα να το περιγράψω θα το χαρακτίριζα ως την ζαλάδα που νιώθεις μέσα σε ένα κλαμπ, όταν το όλο σκηνικό έχει φτάσει στο απόλυτο αποκορύφωμα του. Όλα τα συστατικά του κομματιού είναι τόσο μοναδικά και τόσο ιδιαίτερα που το κομμάτι σου κολάει στο υποσυνείδητο. Δεν είναι απλά ένα τραγούδι, είναι μία κατάσταση τελείως μοναδική. Στην βήτα πλευρά ένα εξίσου καλό κομμάτι με εντελώς ορίτζιναλ ντάπστεπ ήχο, απλά συμπληρώνει το γαμάτο αυτο EP.



tracklist:

A. The Last Time We Spoke
AA. Armour


Label: Formant Recordings
Catalog#: FRMNT005
Country: US
Released: May 2009
Genre: Electronic
Style: Dubstep

PREVIEW

shortstuff_-_progression

17.11.09


Απίστευτη κυκλοφορία από την Formant, ένα καινούργιο λέιμπελ με πολύ καλές κυκλοφορίες μέχρι στιγμής. Ο Shortstuff είναι ο Richard Attley, ένας επίσης νέος στην μουσική σκηνή από που είναι; από που αλλού, από την Αγγλία είναι και αυτός βέβαια. Είναι ίσως ένα από τα πιό χοτ ριλίζ της χρονιάς για μένα, δεν είμαι και γι'αυτό και τόσο σίγουρος αλλά ίσως είναι. Δεν ξέρω όλοι αυτοί οι νέοι ντάπστεπ καλλιτέχνες των τελευταιών χρόνων δώσανε εντελώς άλλη πνοή στην γενικότερη ηλεκτρονική σκήνη που εμοιαζέ να αναμασάει τα ίδια και τα ίδια. Δείξανε όλοι αυτοί οι τυπάδες πως υπάρχει μουσική εκεί έξω πολύ ωραιά μουσική και σε αρκετά μεγάλη ποσότητα ώστε να χορτάσει και ο κάθε πεινασμένος.



tracklist:

A. Progression
AA. Relapse
AB. A

Label: Formant Recordings
Catalog#: FRMNT006
Country: US
Released: Aug 2009
Genre: Electronic
Style: Dubstep

PREVIEW

Etienne_Jaumet-Night_Music



Ίσως και να είναι το άλμπουμ της χρονιάς, δεν ξέρω, δεν το έχω αποφασίσει ακόμη. Μετά από καιρό κάνω ποστ ένα αλμπουμ το οποίο δεν προέρχεται από την Αγγλία αυτό παρατήρησα τώρα. Επίσης έχω να πω οτι το εξώφυλλο είναι άθλιο, το περιεχόμενο όμως απλά κόβει την ανάσα, ίσως είναι το πιό ρίαλ πράγμα που ποστάρω έβερ, δεν ξέρω και σίγουρα δηλαδή. Αλλά άμα ακούς οτι ο τύπος έκανε αυτή τη δουλειά εμπνευσμένος απο τον Στιβ Ράιχ αλλά και τον Καρλ Κρεγκ ο οποίος έκανε και την παραγωγή του δίσκου, ε δεν μπορείς να ζητήσεις και κάτι παραπάνω, απλά τα έχεις όλα. Ο δίσκος είναι αψεγάδιαστος, δεν πάει τίποτα λάθος όλα είναι έτσι όπως θα έπρεπε να είναι σε ένα γαμάτο τέκνο δίσκο. Υποσχέθηκε ο Jaumet "loops and hypnotism" και εγώ ο άμοιρος τι να ζητήσω ακόμη, απλά τα έχω όλα. Ναι είναι και γαμώ ο δίσκος τέλειος από την αρχή μέχρι το τέλος έτσι απλά.



tracklist:

1. For Falling Asleep
2. Mental Vortex
3. Entropy
4. Through The Strata
5. At The Crack Of Dawn


Label: Versatile/Domino Records
Catalog#: VERCD021
Country: France
Released: 05 Oct 2009
Genre: Electronic
Style: Techno

PREVIEW

Allez-Allez_-_Defeatist___Somfay_remix

11.11.09



O Jesse Somfay είναι ίσως από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες, αλλά με κάπως παράξενο τρόπο, εντελώς μυστικό και ιδιαίτερο. Η δουλεία του περιέχει όλα εκείνα τα συστατικά που μου αρέσουν, είναι λες και ο τύπος κάνει μουσική μόνο για μένα. Κάθε φορά που ακούω τραγούδια σχεδόν πάντα καταλήγω με αυτήν την ανατριχίλα πίσω από τον σβέρκο, το γαμάτο συναίσθημα, οτι ωπ! φίλε τώρα είσαι "φουλαρισμένος" φάτο στη μάπα. Όσο νόημα βέβαια μπορεί να βγάζει αυτό που είπα είναι εντελώς αλήθεια, η μουσική του είναι πολύ "γεμάτη" ρε πούστη μου, δεν ξέρω. Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι από Allez-Allez και το δίνει δωρεάν το Fact-Magazine, τα άλλα ρεμίξ και το ορίτζιναλ είναι μία σκέτη αηδία μπροστά σε αυτό του Somfay. Σχετικά με το κομμάτι τώρα πιστεύω πως είναι κάτι σαν τον άνεμο που φυσάει σε μία παραλία το χειμώνα και σου μουδιάζει το πρόσωπο και τρέχουν σιγά σιγά δάκρυα από τα μάτια σου και κυλάνε μέχρι κάτω και μετά αυτές οι γραμμές που σχηματίζουν είναι στην αρχή ζεστές αλλά μετά γίνονται πολύ κρύες, αλλά όσο κρύο και να΄χει κατά παράξενο τρόπο νιώθεις ζεστασιά και ανατριχιάζεις συνέχεια και απλά αφήνεσαι σε αυτό το αντιφατικό συναίσθημα.

right click and save as.

Allez Allez - Defeatist (Somfay's Doubled Up Foldable Iona Rarity Remix)

(Available for seven days)

Ikonika_-_Smuck

10.11.09


Ορίστε και μία κυρία που μπαίνει για τα καλά στη σκηνή, με κυκλοφορίες στη Χάιπερνταπ στη Πλάνετ Μιού αλλά και στη Γουάρπ. Ονομάζεται Sara Abdel-Hamid δεν ξέρω από που είναι αλλά ακούγεται πολύ κουλ το όνομά της. Το EP αυτό είναι στα χνάρια του Ζόμπι, ψιλό 8 μπιτ φάση, σε κλαμπ θα δούλευε πολύ ωραία πιστεύω, όπως επίσης και ο φλάι-λο θα το διάλεγε να το παίξει, είναι πολύ κοντά στα γούστα του. Η τύπισσα μετράει και αξίζει την προσοχή και σαν παραγωγός αλλά και σαν ντι-τζέι.

tracklist:

1. Smuck
2. We Could Be Ikons (Remix Of Eero Johannes)

Label: Planet Mu
Catalog#: ZIQ254
Country: UK
Released: Oct 2009
Genre: Electronic
Style: Electro, Dubstep

PREVIEW

joy_orbison_-_brkln_clln

5.11.09



tracklist:

A. J.Doe
B. BRKLN CLLN

Label: Doldrums
Catalog#: DLDRMS001
Released: 09 Nov 2009
Genre: Electronic
Style: Garage House

PREVIEW

Scuba_-_Aesaunic



Για μένα είναι η κυκλοφορία της χρονιάς, πρέπει να το πάρω σε βινύλιο οπωσδήποτε. Ειλικρίνα μερικές φορές δεν ξέρω τι να πω, το έφαγα μία ολόκληρη μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ να το ακούω συνέχεια στο ριπίτ, είναι ότι πιο ολοκληρωμένο έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου, στο συγκεριμένο είδος μουσικής βέβαια. Είναι ακριβώς αυτό που θέλω, το Flesh is Weak είναι εγώ, δηλαδή δεν μπορώ να το πω κάπως αλλιώς. Είναι το κομμάτι που θα ήθελα να ακούσω σε ένα κλάμπ, και να είναι παντού σκοτάδι και να μην με νοιάζει τίποτα και κανένας, απλά το μόνο που θα κάνω είναι να χορεύω. Είναι τεράστιος ο δίσκος ειλικρινά αξίζει πολυ άσχημα.


tracklist:

A. Aesaunic
B. Flesh Is Weak
С. Reverse
D1. Golden
D2. Symbiosis




PREVIEW

Scuba_-_Speak_Negative




Μίστερ Σκούμπα κατά κόσμον Paul Rose, αφεντικό της Hotflush recordings, ένα από τα πιό μεγάλα ονόματα αυτή τη στιγμή. Δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις ο τύπος, έχει ένα από τα πιό ορίτζιναλ λέιμπελ, με πολύ καλές κυκλοφορίες, και ο ίδιος σαν παραγωγός είναι απλά μοναδικός.

tracklist:

This Side. Negative
That Side. Speak



Label: [NakedLunch]
Catalog#: NL004
Country: Ireland
Released: 30 Sep 2009
Genre: Electronic
Style: Dubstep


PREVIEW

a_long_time_ago____

4.11.09


σχεδόν 10 χρόνια πριν, ήμουν 1η Λυκείου τότε, Global Undergound για πάντα.

Larry__Gus____Stitches_

3.11.09



Εγώ τον έμαθα σαν Παναγιώτη (το 1/2 των Τζίντζερ), το νίκνέιμ Λάρυγγας το έμαθα ένα καλοκαίρι στο "ριφ" στη παραλία του Βόλου, όταν του είπα οτι έχω "μάι-σπέις" και λιγάκι αργότερα πέσανε τα ανάλογα ρικουέστ. Γνωριστήκαμε όμως πολύ πιο πριν από αυτό, όταν με ενδιέφερε να ξεκινήσω λέιμπελ (πόσο βλάκας ήμουν όμως???) και μου είχε δώσει ένα σιντί με το τίτλο "Τζίντζερ Άπαντα", πόσο μπορεί να μου άρεσε όμως τότε??? και τώρα να το ξαναβάλω πάλι θα μου αρέσει.
Πότε δεν έκανα την απίστευτη παρέα μαζί του, αλλά είναι το πιό ρίαλ άτομο που έχω γνωρίσει στο Βόλο, είναι το άτομο που με έχει επηρέασει πιο πολύ από οποιονδήποτε άλλο μουσικά αλλά και όχι μόνο. Ήταν ο μόνος που είχε πάντα κάτι καλό να μου προτείνει να ακούσω και πάντα έπεφτε μέσα, ήταν από τους λίγους που με έκαναν να ακούσω και πέντε πράματα παραπέρα από αυτά που άκουγα εκείνη την περίοδο.
Θυμάμαι να πηγαίνω στο σπίτι του Γαλλίας με Σπυρίδη και να μου ζητάει κλασσικά να βγάλω τα παπούτσια μου και να μου απαγορεύει το κάπνισμα. Πηγαίναμε και καθόμασταν στο δωμάτιο του και έβαζε μουσική, διάφορα σαμπλάκια, κομμάτια μισοτελειωμένα και μου έδειχνε πράγματα που ετοίμαζε στο "όντιο μάλτσ" και ήταν όλα τόσο όμορφα, γυρνούσα σπίτι καταχαρούμενος όσο γκέι και αν ακούγεται αυτό είναι πραγματικότητα!
Θύμαμαι επίσης που είχαμε πάει και κανά δυό τρεις φορές για μπάλα ήτανε και γαμώ τότε! Ακόμη θυμάμαι το πρώτο λάιβ σαν Λάρυγγας στο "Πος" που ήταν παράξενο αλλά τόσο ρίαλ και γαμάτο, λάιβ στην παραλία του Βόλου στην "Ημέρα της Μουσικής" με την απίστευτη κωλουγρασία, στο "Σινκ" που όλοι είχανε ξεσηκωθεί στο γεμάτο αμφιθέατρο, στα Καλά Νερά στο "Κόλορ Γιορ Λάιφ" που ήταν εντελώς καμμένα, αλλά ωραία καμμένα και στην Αρχιτεκτονική στο "Τάιμ Του Γκετ Ιλ" όπου ήταν μακράν από τα πιό γαμάτα λάιβ που έχω δει από τον Παναγιώτη!
Ο Ιλιγγος Μελλίδας λοιπόν θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ το "Στίτσις", το οποίο κατά την άποψή μου είναι ένα μείγμα από οτιδήποτε τον έχει επηρεάσει μέχρι τώρα μέσα από τη δικιά του (με την καλή έννοια) γουοναμπί μπλάκ πλευρά, που δεν είναι και η μοναδική. Ο Παναγιώτης είναι ένας μουσικός χαμαιλέοντας μπορεί να κάνει άνετα τα καλύτερα τέκνο μπιτς λες και το έκανε για χρόνια, να παίξει με νόιζ ήχους με απίστευτη άνεση και να φτιάξει χιπ χοπ λούπες από το πουθενά. Το έχει άσχημα, πολύ άσχημα το όλο πράγμα, στα λάιβ του μπορεί άνετα μερικες φορές να αγγίξει τις αυτιστικές κινήσεις του Φλάι-Λο, με άμεση συνέπεια να μην έχω ποτέ καταφέρει να τον βγάλω φώτο της προκοπής και επίσης είναι κάτι που δείχνει οτι το ζει το όλο σκηνικό σαν μπλάκ άρτιστ.
Ένιγουει ο τύπος το κατέχει το θέμα από όλες τις πλευρές και πιστεύω πως θα τα πάει πολύ καλύτερα από όσο εκείνος νομίζει. Εδώ το τελειώνω το ζήτημα γιατί θα μπορούσα να γράψω ένα σκασμό πράγματα για τον Παναγιώτη, αλλά μετά θα καταντούσα γελοίος και λούζερ, οπότε το κόβω εδώ και τσίαρς και όλ δε μπέστ εκεί στα ξένα!

Redshape_-_The_Dance_Paradox

31.10.09


Η Delsin ίσως είναι από τα πιό γαμάτα λέιμπελ αυτή τη στιγμή, με τον πιό πλούσιο κατάλογο και με τους καλύτερους και ποιοτικότερους καλλιτέχνες στην techno σκηνή, μερικοί από αυτούς είναι οι Shed, Redshape, Newworldaquarium, D5, Vince Watson, Quince, Chymera, Rolando, Steve Rachmad και Djinxx. Απίστευτοι τυπάδες, τέκνο τέρατα όλοι τους. Τέλος πάντων ο Redshape είναι ένας μυστήριος τύπος που εμφανίζεται στα λάιβ του με μια μάσκα, αυτή εδώ



Το συγκεκριμένο άλμπουμ έχει φέρει απίστευτη αναστάτωση σε όλους τους τέκνο χεντς, μερικοί το αποκαλούν ως το ριλίζ της δεκαετίας, δεν έχω καταλήξει εάν αυτό ισχύει, αλλά οδηγούμε στο συμπέρασμα οτι είναι ένας κλασσικός πόνος μυαλού, μελωδικό εκεί που πρέπει και για όσο πρέπει, απίστευτα σκοτεινό, εντελώς αυθεντικός τέκνο ήχος, εκεί που λες οτι τα έχεις ακούσει όλα έρχεται το Dance Paradox και σου καταρρίπτει τα πάντα. Σου προσθέτει και άλλο υλικό από ήχους και ιδέες σε σημείο που έρχεται εγκεφαλικός κορεσμός, με αποτέλεσμα τον πόνο που αναφέρω παραπάνω. Αλλά έχει ένα μειονέκτημα, είναι μικρό σε διάρκεια και αυτό είναι πρόβλημα κάτω από τις τόσο γαμάτες συνθήκες που δημιουργεί το άλμπουμ.

tracklist:

A1 Seduce Me
A2 Garage GT
B1 Bound (Part 1 & 2)
B2 Man Out Of Time
C1 Globe
C2 Rorschach's Game
D1 Dead Space Mix (Edit)
D2 Dark & Sticky


Label: Delsin
Catalog#: 80dsr
Country: Netherlands
Released: Oct 2009
Genre: Electronic
Style: Techno

PREVIEW

Fairmont



Εδώ είναι ένα σετ του Φαιρμόντ, ίσως είναι ένα από τα καλύτερα λάιβ άκτ που έχω ακούσει φέτος, όσο αναφορά την techno μουσική βέβαια. Εδώ υπάρχει το πλέιλιστ αλλά τα περισσότερα ειναι χωρίς τίτλο, επίσης έχει μερικά πράγματα και για τον Τζέικ (Φαιρμόντ), ο οποίος είναι τρομερός τυπάς τον έχω ακούσει λάιβ και του έχω μιλήσει επίσης, μεγάλη ατομάρα λέμε!


Τώρα εδώ είναι ένα εξkλούσιβ κομμάτι, από τον Φαιρμόντ που κυκλοφόρησε στις 26 Οκτωβρίου από την Sender Records, από ότι ξέρω ετοιμάζει καινούργια δουλειά, οπότε περιμένουμε!

Dextro_previously_unreleased_tracks_

30.10.09



Από τον Dextro :

"Greetings,

We have some bonus dextro tracks on offer for free mp3 download at the URLs below (320kbps). We have four tracks in total, dating back to 2001 (at which time production involved just an Atari ST and a broken sampler!). A remix of Bonobo's 'Recurring' is also included, this was due for release on Gronland Records, but due to various contractual issues it never made it to press.


Bonobo 'Recurring' Remixed by Dextro (Unreleased 2007)
Dextro - Unsympathetic (Unreleased 2002)
Dextro - Apollojism (Unreleased 2001)
Dextro - 1207am (Unreleased 2004)

Currently various artists are remixing songs from 'Winded', and this will cumulate into a release of some kind later this year. Stay tuned for further release information in the near future.

Be Well"

Νάααις!

Darkstar__Aidys_Girl_Is_A_Computer

28.10.09


Το κομμάτι αυτό το άκουσα πρώτη φορά στο compilation της Hyperdub, και ομολογώ πως ναι κάνει τη διαφορά μέσα σε όλα τα υπόλοιπα της συλλογής. Οι James Young και Aiden Whalley συνεχίζουν και δίνουν νέα διάσταση στον ήχο τους, με τα βασικά συστατικά να παραμένουν ίδια, όμορφες μελωδίες και βόκαλς. Σε ρεμίξ ντιούτις ο Kyle Hall γεννημένος στο Ντιτρόιτ από οικογένεια πλούσια σε μουσική κουλτούρα, προσφέρει ένα πολύ γαμάτο ρεμίξ, που η Hyperdub δεν ξαναείχε παρόμοιο του στο κατάλογό της, εδώ για κάτι παραπάνω για το νεαρό μπλάκ θαύμα. Από την άλλη μεριά τώρα το μπος της Hyperdub, ο kode9(Goodman) είπε σε συνέντευξή του στη γκάρντιαν τα εξής:

"The new Hyperdub sound is all about synthesisers: sci-fi melodies as the host for this restlessly progressive London dance aesthetic. "It's like hearing circuitry crying," Goodman has said of this recent output, and for new signings Darkstar this idea of computer love is a real fascination."

και ρωτάω τώρα εγώ, διαβάζω καλά??? Circuitry Crying ????
Πόσο γαμάτο ε??? πόσο όμως????


tracklist:

A. Aidy's Girl Is A Computer
AA. Aidy's Girl Is A Computer(Kyle Hall Oats B So Deep Remix)

Label: Hyperdub
Catalog#: HDB028
Country: UK
Released: 19 Oct 2009
Genre: Electronic
Style: House, Techno, Dubstep

PREVIEW

Andy_Milonakis___



it is really retarded but so funny!

Same_Samples__???

24.10.09


Παραδέχομαι ότι είμαι ένας από αυτούς τους γαμάτους άρρωστους που τους αρέσει να ψάχνουν φαγωμένα σάμπλ και να το λένε δεξιά και αριστερά σε όλους και να κωλογουστάρουν για αυτή τους την ανακάλυψη, αυτό θα κάνω και γω ακριβώς τώρα. Αυτά τα δύο κομμάτια λοιπόν είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους όσο αναφορά το στυλ μουσικής, αλλά έχουν παρόμοιο εώς εντελώς φαγωμένο σάμπλ το ένα από το άλλο. Το πρώτο είναι το "Hypothermia" του Mick Chillage από το άλμπουμ "Tales from the Igloo" που κυκλοφόρησε το 2009 και το άλλο είναι του Pole το "Pferd" που κυκλοφόρησε το 2007. Εδώ βέβαια ανέβασα το ρεμίξ του Thomas Melchior το οποίο είναι σχεδόν κλάσικ για μένα, απίστευτη κομματάρα που την έχω φάει στα μούτρα να την ακούω για ώρες στο ριπιτ, είναι κάπου εκεί κοντά στο τέλειο, μάλλον.

Mick Chillage - Hypothermia (περίπου στο 1:20)



Pole - Pferd (Melchior Production Zodiac mix) (στο 1:20 επίσης)




επίσης κάτι πολύ σημαντικό για αυτό το κομμάτι είναι ότι δεν ξέρω γιατί αλλά το έχω συνδέσει με αυτό το λάιβ του Λάρυγγα, που για μένα είναι ένα από τα πιό γαμάτα λάιβ έβερ, θυμάμαι πως του είχα αναφέρει για ένα τραγούδι που θα κόλλαγε εκείνη την περίοδο να το φάει, αλλά δεν του είχα πει ποτέ ποιό ήταν.

Border_Community____new_release

23.10.09






Καινούργιo ριλίζ από την μπόρντερ κομιούνιτι και δεν ξέρω τι στο κόρακα κάνουν εκεί πέρα, ειλικρινά δηλαδή τι παίζει? Οι MFA (Mother Fucking Allstars) στο τιμόνι αυτή τη φορά με ένα κομμάτι που υποτίθεται πως είναι ένα τριμπιούτ στους Πετ Σοπ Μπόις, το οποίο είναι μια ηλέκτρο-τέκνο-ποπίζουσα-αηδία, που δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπάρχει...? Τέλος πάντων πάω στα ρεμίξ μπάς και χαρώ λιγάκι, αλλά και εκεί τίποτα πάλι, μόνο του Luke Abbott το ρεμιξ μετράει λιγάκι και το Bear νταπ που για λάιβ θα ήταν ένα πολύ καλό τουλ, από εκεί και πέρα τίποτα, το απόλυτο τίποτα. Με λίγα λόγια ένα συνολικό πάκατζ το οποίο το σώζει το γαμάτο εξώφυλλο με τα αρκουδάκια, οτι βγαίνει από την μπόρντερ κομιούνιτι και οτι οι MFA έχουν έντιμο πρότερο βίο.

pangaea_-_you_&_i

22.10.09


Το Router ίσως, αν όχι σίγουρα έχει τα καλύτερα βόκαλς από οποιοδήποτε ντάπστεπ κομμάτι έχω ακούσει. Είναι γαμώ, ο Pangaea είναι γαμάτος τυπάς το ξαναλέω πάλι.


tracklist:

A. You & I
B. Router

Label: Hessle Audio
Catalog#: HES006
Country: UK
Released: 06 Oct 2008
Genre: Electronic
Style: Dubstep

PREVIEW

pangaea_-_coiled




tracklist:

A. Coiled
B1. Nest
B2. Deviant

Label: Hessle Audio
Catalog#: HES002
Country: UK
Released: 26 Nov 2007
Genre: Electronic
Style: Dubstep


PREVIEW

pangaea_-_bear_witness__mosaix



Ο Pangaea είναι ένας τυπάς ο οποίος είναι πολύ γαμάτος, επίσης είναι και Αγγλάρας που ακούει στο όνομα Kevin McAuley. Ο Kevin λοιπόν ο οποίος όπως είπα είναι πολύ γαμάτος τύπος τρέχει ένα Λέιμπελ μαζί με τους Ramadanman και Ben UFO το Hessle Audio, πολύ καλό και σχετικά καινούργιο λέιμπελ. Η μουσική του έχει στοιχεία από τον ήχο του Burial, αλλά κάπως διαφορετική, έχει αυτή την ωραία μουντίλα και αρκετά νταρκ αίσθηση. Χρησιμοποιεί βόκαλς συχνά στο ριπίτ, έχει μελωδίες απόκοσμες και αρκετά σπούκι και το καλύτερο από όλα είναι τα διακριτικά χιπ χοπ στοιχεία που βάζει στα κομμάτια του. Ωραίος τυπάς ο Kevin, το έχει άσχημα πιστεύω.

tracklist:

A. Bear Witness
B. Mosaix


Label: Hotflush Recordings
Catalog#: HFT005
Country: UK
Released: Mar 2009
Genre: Electronic
Style: Dubstep

PREVIEW

untold_-_sweat__dante

20.10.09



Τι στο καλό? πάντα πρέπει να με καθοδηγούν τα μεγάλα γαμάτα μουσικά σάιτ, και γω σα πρόβατο να τα ακολουθώ ??? Όχι όμως σε αυτή την περίπτωση, όχι αυτό δεν ισχύει, γιατί ήθελα εδώ και πάρα πολύ καιρό να το ποστάρω αυτό το ep αλλά όπως πάντα το ξεχνούσα. Το RA πήρε πρόσφατα συνέντευξη από τον Untold το αφεντικό της Hemlock Recordings, μια ακόμη μεγάλη ατομάρα της Βρετανικής ντάπστεπ σκηνής, και απλά με έκανε να θυμηθώ πως πρέπει να το ποστάρω. Δεν ξέρω τώρα που το σκέφτομαι ίσως και να με οδήγησε να το κάνω. Μάλλον είμαι καταδικασμένος.



tracklist:

A. Sweat
AA. Dante

Label: Hotflush Recordings
Catalog#: HFT006
Country: UK
Released: 30 Mar 2009
Genre: Electronic
Style: Dubstep

PREVIEW

Zomby-Digital_Flora

13.10.09


Ο Zomby είναι ο άνθρωπος που έκανε πραγματικότητα τη μουσική σούπα που άκουγα στο κεφάλι μου λίγο πριν πάω για ύπνο μετά από ατελείωτες ώρες κάψιμο με το γκέιμ-μπόι! Έπαιζα τότε πολύ Tetris, Super Mario, Star Wars, Mortal Kombat, Killer Instict και άλλα πολλά που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή, μετά από ωρες παιχνίδι θυμάμαι πως άκουγα την 8-μπιτ μουσικούλα να παίρνει σάρκα και οστά στο μυαλό μου και να αλλάζει συνεχώς και να της δίνω εγω μορφή και να τη χαζοψιθυρίζω συνέχεια μέχρι να με πάρει ο ύπνος. Θυμάμαι πως αυτό το πράμα με εντυπωσίαζε πάρα πολύ, όσο γουίρντο και να ακούγεται τώρα που το λέω. Αυτό ακριβώς είναι και ο Zomby για μένα, αυτή η γαμάτη αίσθηση της γκέιμ-μπόι περιόδου! Το συγκεκριμένο ριλίζ είναι απίστευτο, μικρό σε διάρκεια αλλά από την άλλη τόσο μα τόσο γαμάτο!




tracklist:
A. Digital Flora
B. Digital Fauna


Label: Brainmath
Catalog#: MATH02
Country: UK
Released: Aug 2009
Genre: Electronic
Style: Dubstep


PREVIEW

pRevIEw___Scuba_-_Aesaunic_EP

8.10.09


...και μετά να θέλεις να πεθάνεις απλά.

My_liFE_iS_sOmEthInG_lIkE_tHiS_

3.10.09

.



Το πήρα από αυτόν το κύριο παρουσιάζει με πολύ απλό τρόπο την ζωή μου.

Mount_Kimbie_-_Sketch_On_Glass_EP

30.9.09



tracklist:
A1. Sketch On Glass
A2. Serged
B1. Fifty Mile View
B2. At Least

Label: Hotflush Recordings
Catalog#: HF023
Country: UK
Released: Aug 2009
Genre: Electronic
Style: Illbient, Dubstep, Experimental

DOWNLOAD

mount_kimbie_-_maybes_




Οι Mount Kimbie απλά είναι η ανακάλυψη της χρονιάς για μένα, είναι από μόνοι τους μια μουσική κατηγορία αυτοί οι τυπάδες! Κυκλοφορήσανε λοιπόν 2 Ep στην Hotflush και έχουν πάρει τρομερές κριτικές από σχεδόν όλους τους γαμάτους γνώστες του είδους που με πείθουνε κάθε φορά να ακούω ότι λένε αυτοί ότι είναι ωραίο και κουλ και γαμάτο και ιν και πολύ γουάου.


tracklist:

A1. Maybes
A2. William
B1. Vertical
B2. Taps


Label: Hotflush Recordings
Catalog#: HF 021
Country: UK
Released: 02 Feb 2009
Genre: Electronic
Style: Techno, Dubstep, Ambient

DOWNLOAD

ps. 2 Φεβρουαρίου κυκλοφόρησε στα γενέθλια μου ε? Πόσο γαμώ?

Old_School_




Η ζωγραφιά από πάνω είναι από ένα βιβλιαράκι με σχέδια του Fly-Lo, είναι πολύ απίστευτος τυπάς τελικά ε?. Άλλο ήθελα να πω όμως, καθόμουν και σκεφτόμουν τις τελευταίες μέρες γιατί σχεδόν όλοι οι καλλιτέχνες στη ντάπστεπ σκηνή έχουν "νίκνέιμς" ? Μερικά παραδείγματα: Kode9, Burial, Untold, Flying Lotus, Scuba, Pangaea, Mount Kimbie, Zomby, Martyn, Darkstar και τόσο πολλά ακόμη ονόματα, γιατί όμως όλοι αυτοί επέλεξαν ένα ψευδώνυμο? είναι πιό κούλ? ρίχνουν περισσότερες γκόμενες έτσι? είχαν καθυστερημένα επίθετα όλοι τους? γουατς δε ντιλ? Είναι λιγάκι βαθύτερα τα αίτια για μένα, το ντάπστεπ είναι δύσκολο να το οριοθετήσεις μουσικά, να του δώσεις διαστάσεις και να το βάλεις σε καλούπια, γιατί αντλεί από πολλά μουσικά είδη στοιχεία, κατά τα δικά μου μουσικά πρότυπα πάντα, ορίστε μερικά από αυτά dub techno, techno, hip hop, d&b, uk garage, grime, jungle, 2step garage και ακόμη ήχους και μελωδίες που πιάνουν μεγάλο φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής μέχρι και εντελώς mainstream πράματα. Αλλά όλη η φάση επικεντρώνεται εντελώς αλλού, πάντα κατά τη δική μου άποψη, αυτοί οι τυπάδες εντελώς μυστικά έχουν κάνει το πιό γαμάτο ντιλ, απλά αναβιώνουν την άντερκράουντ σκηνή του Λονδίνου με ένα τρόπο που ενώνει πολύ κόσμο μαζί, που έχει εντελώς διαφορετικά ακούσματα, άτομα που απλά θέλουν κάτι πιο βαθύ στα μέχρι τώρα ακούσματα τους και να νιώσουν ακριβώς αυτη την αισθηση της rave περιόδου, που τα πάρτυ ήταν απλά για να χαθείς στη μουσική και τίποτα άλλο. Δεν έχω ζήσει κανένα πράμα από όλα αυτά βέβαια, αλλά το έλεγα στη μάνα και στο πατέρα μου οτι έκαναν μαλακία που δεν είναι Άγγλοι, το πόσο μπορει να στέκει αυτό το πράμα που τους είπα είναι μία άλλη υπόθεση βέβαια. Από την άλλη όμως και ο Burial Αγγλάκος είναι αλλά δεν έχει ζήσει τίποτα από όλη αυτή τη φάση, έχει μνήμες από ότι λέει μόνο από τον μεγαλύτερο αδερφό του και τις ιστορίες που του έλεγε. Μαλακία όμως, έχω μεγαλύτερο αδερφό θα μου τα έλεγε αυτός ρε πούστη μου και θα το έπαιζα γαμάτος μετά, τελικά θα μείνω στη φλωριά και όχι στο "ρίαλ θινκ". Σκατά στα μούτρα μου.

Darkstar_-_Need_You_Squeeze_My_Lime

28.9.09



tracklist:

A. Need You
AA. Squeeze My Lime

Label: Hyperdub
Catalog#: HDB010
Country: UK
Released: 31 Mar 2008
Genre: Electronic
Style: Dubstep

DOWNLOAD

darkstar_-_round_ours_maven_dunhill_riddem



tracklist:

A. Round Ours
B1. Maven
B2. Dunhill Riddem

Label: Clandestine Cultivations
Catalog#: CLDUB006
Country: UK
Genre: Electronic
Style: Dubstep

DOWNLOAD

darkstar_-_lilyliver



tracklist:

A. Lilyliver
B. Out Of Touch

Label: 2010 Records
Catalog#: 201012002
Country: UK
Released: 2007
Genre: Electronic
Style: Dubstep

DOWNLOAD

darkstar_-_dead_2_me-break




Συνεχίζω με "ντάπστεπ" και σειρά έχoυν οι Darkstar, τεράστιοι τύποι με αποτέλεσμα την πρόκληση μεγάλου πόνου! Το "ντέντ το μι" ίσως είναι ένα από τα πιό αγαπημένα μου κομμάτια, με απίστευτα βόκαλς,(αν και δεν είμαι μεγάλος φαν των βόκαλς) αυτό το συγκεκριμένο τραγούδι μάλλον έπρεπε να γίνει έτσι. Είναι η επιτομή του "μούντι" ειλικρινά δεν γίνεται να είναι τόσο όμορφο, στην άλλη πλευρά είναι το "μπρέικ" το οποίο είναι εξίσου ωραίο. Ένας λίμιτιντ δίσκος για λίμιτιντ τυχερούς, πόσο θα ήθελα να είμαι όμως ένας από αυτούς τους κόπανους και να χαζεύω το δίσκο να γυρίζει και να με παίρνει ο ύπνος σιγά σιγά.


tracklist:

A. Dead 2 Me featuring Neleswa
AA. Break


Label: 2010 Records
Catalog#: 2010 001
Country: UK
Released: 2007
Genre: Electronic
Style: Dubstep


DOWNLOAD

_Burial_

23.9.09


Σε μια συνέντευξή του ο Burial στο Wire το Δεκέμβριο του 2007 είχε πει:

"...I used to listen to the ones with vocals on my own and it was almost a secret thing. I’d love these vocals that would come in, not proper singing but cut-up and repeating, and executed coldly. It was like a forbidden siren. I was into the cut-up singing as much as the dark basslines. Something happens when I hear the subs, the rolling drums and vocals together...."

Όντως "something happens", πονάει πολύ.

Joy_Orbison_-_Hyph_Mngo



Ο Joy Orbison είναι ένας καταπληκτικός νέος τυπάς, 22 χρονών παρακαλώ, ο οποιός προσφάτως κυκλοφόρησε αυτό το EP και άφησε πολύ μα πάρα πολύ κόσμο να παραμιλάει. Το "Hyph Mngo" βγήκε από την Hotflush Recordings η οποία ανήκει στον Scuba ένα άλλο μεγάλο ταλέντο από το Λονδίνο, θα τα πω για αυτόν σε επόμενο ποστ. Εδώ συνέντευξή του στο Fact Magazine και εδώ κριτική από το Resident Advisor που του δίνει 4,5 αστεράκια. Ο Orbison ειλικρινά το έχει, και οι δύο πλευρές είναι ντάπστεπ στα καλύτερά του, κομμένα βόκαλς σε επανάληψη και μπέισλάιν που σε σκοτώνει!

tracklist:

A: Hyph Mngo
AA: Wet Look



Label: Hotflush Recordings
Catalog#: HFT 009
Country: UK
Released: 14 Sep 2009
Genre: Electronic
Style: Dubstep


DOWNLOAD

Mary_Anne_Hobbs_-_Wild_Angels

22.9.09



Μάλλον είναι το πρώτο ποστάρισμα που κάνω με ντάπστεπ, όχι επειδή δεν το εκτιμώ σαν είδος μουσικής, αλλά επειδή άργησε να μεγαλώσει μέσα μου, τώρα πιά όμως μπορώ να πώ πως το νιώθω για τα καλά. Είχα γράψει ένα κόμεντ σε μία κριτική για το πόσο γαμάτο ήταν ένα ριλιζ που δεν θυμάμαι ποιό είναι, και μου απαντάει ένας Αγγλάκος (το γράφω στο περίπου στα Ελληνικά) : "πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις το εμ-πι-θρί σου και να το ακούσεις κάνοντας μια βόλτα στο Νότιο Λονδίνο με το λεωφορείο, τότε θα καταλάβεις τι πραγματικά σημαίνει ντάπστεπ...". Το αποτέλεσμα από τη μουσική αυτή είναι ακριβώς αυτό που θα ήθελε κάποιος να ακούσει στο γυρισμό με το αυτοκίνητο από ένα απίστευτο rave πάρτυ, κάτι που θα ξεκούραζε το σώμα και τα αυτιά, όχι για να σε κάνει να κοιμηθείς αλλά έναυσμα για ένα άφτερ πάρτυ, μούντυ και σκοτεινό να σε κάνει απλά να χαθείς και να δώσεις συνέχεια στη γαμάτη βραδιά....αυτό ακριβώς είναι για μένα το ντάπστεπ. Το συγκεκριμένο άλμπουμ έχει πολύ ωραία κομμάτια από Darkstar, Untold, Mark Pritchard, Appleblim και άλλους. Έχει αρκετά χιπ χοπ στοιχεία και πολύ ηλεκτρόνικα φάση, νοϊζίλα και γκλιτσ σε σωστή δόση. Αυτά για σήμερα απλά έκανα την αρχή, τις επόμενες μέρες θα ανέβάσω ότι όμορφο έχω ακούσει κατά την αποψή μου από Untold, Pangaea, Scuba, Darkstar και άλλους μικρούς θεούς.


tracklist:

01 mark pritchard - ?
02 hudson mohawke - spotted (neve mix)
03 mike slott - knock knock
04 brackles - lhc
05 gemmy - rainbow rd.
06 untold - discipline
07 tranqill - payroll (paul whites clean dub)
08 architeq - sleeping bear lament (take remix)
09 rustie - zig zag
10 mono-poly - red and yellow toys
11 hyetal - we should light a fire
12 starkey - gutter music v.i.p.
13 darkstar - videotape
14 floating points - esthian iii
15 sunken foal - of low count and light pocket
16 teebs - wlta
17 nosaj thing - ioio
18 legion of two - and now we wait
19 appleblim - within

label: Planet Mu
Catalog#: ZIQ239CD
Country: UK
Released: 14 Sep 2009
Genre: Electronic, Hip Hop

DOWNLOAD

Extrawelt_-_Deine_Beine__Remixes

19.9.09

Τους αγαπώ τους Extrawelt, ειλικρινά θέλω να τους κάνω φίλους μου, θέλω να κάνουμε παρέα και να παίζουν ωραίες μουσικούλες και εγώ να χαίρομαι σαν μωρό παιδί που το πετάς ψηλά στον αέρα! Πραγματικά θα κατουριόμουνα από χαρά με αυτό το πράμα, πωωωω καλά θα ανατιναχτεί το κεφάλι μου όσο το σκέφτομαι. Λοιπόν σταματάω τώρα, εδώ πέρα έχω ένα EP που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό, που έχει μέσα τα καλύτερα ονόματα αυτή τη στιγμή, τα καλύτερα ταλέντα έβερ λες και δεν μας έφταναν σκέτοι οι Extrawelt έπρεπε να μου δημιουργήσουν και άλλο πόνο μυαλού αυτοί. Τους μικρούς αυτούς θεούς τους λένε Max Cooper, Applescal, Ricardo Tobar, Mig Dfoe και Dominik Eulberg, που ο καθένας τους σερβίρει από ένα μίκρο θάνατο. Κάθε ένα ρεμίξ σε αυτό το EP δίνει μία τελείως διαφορετική διάσταση στα ορίτζιναλ, όλοι τους μέσα από το δικό τους ιδιαίτερο πρίσμα πειράξανε μελωδίες και μπέισλάιν σε τέτοιο σημείο που ειλικρινά δεν ξέρω ποιό είναι το αγαπήμένο μου!


01 extrawelt - was ubrig bleibt (dominik eulbergs das es remix)
02 extrawelt - mit liese auf der wiese (max coopers melt remix)
03 extrawelt - mit liese auf der wiese (mig dfoes acuarela remix)
04 extrawelt - was_ubrig_bleibt (ricardo tobar remix)
05 extrawelt - mit liese auf der wiese (applescal remix)


Label: Traum Schallplatten
Catalog#: TRAUM V115
Released: 07 Sep 2009
Genre: Electronic
Style: Techno, Electro, Tech House


DOWNLOAD